Täällä sitä ollaan ja reissu on lähtenyt mukavasti käyntiin. Rinkkakin löysi heti perille, vaikka olikin vaihto välissä. Lennot meni nukahdellessa ja hereille säpsähdellessä, sillä heräsin eilen klo 3.45 ja olin ja olen edelleen todella väsynyt. Kahdessa päivässä olen nähnyt niin paljon, että tuntuu kuin olisin ollut reissussa kauemminkin. Ensin tutustuin Manchesteriin, joka tuotti minulle valtavan pettymyksen. Vastassa oli tietysti pilvinen, sateinen ja tuulinen sää, ja käveltyäni tunnin kaupungilla kenkäni olivat aivan läpimärät. Manchesterin keskusta on niin pieni, että kävelin sen muutamassa tunnissa lähes pari kertaa ympäri, eikä eksymisen vaaraa ollut, vaikken käyttänytkään karttaa ja kuljin ympäriinsä ilman tarkempaa päämäärää. Näin mm. kaupungintalon, katedraalin, Castlefieldin ja China Townin. Kun tuntui, etten enää saa kaupungista juuri mitään irti, hyppäsin suunniteltua aikaisemmin junaan ja suuntasin Glasgowhun. Junan ikkunasta sain ihailla ensin punaisia tiilitaloja ja myöhemmin harmaita kivitaloja sekä kukkuloita ja toinen toistaan isompia lammas- ja lehmälaumoja aivan radan vieressä. Matkafiilis alkoi nousta kohisemalla :) Leena tuli vastaan junalle ja lähdimme heti Leenan kämpille, koska olin aivan väsähtänyt eikä märissä kengissä ja rinkan kanssa kauheasti huvittanut kierrellä kaupungilla.

 694080.jpg

Tänään Leenan lähtiessä töihin lähdin itse Edinburghiin. En tiennyt etukäteen kaupungista juuri muuta kuin, että siellä on hieno linna ja se on Skotlannin pääkaupunki. Manchesterin tuottaman pettymyksen jälkeen en uskaltanut odottaa kauheasti, mutta Edinburgh osoittautui todella kiinnostavaksi! Rakennukset ovat huomattavasti vanhempia kuin Manchesterissa ja arkkitehtuuri on hienoa. Kävin kiertoajelulla ja Edinburghin hienossa linnassa. Juuri muuta en ehtinytkään. Kävelin hieman ympäriinsä ja istuskelin puistossa. Noh, kävin kahdessa museossa, jotka olivat ilmaisia ja totesin, etten varmaankaan tämän reissun aikana tule kauheasti käymään museoissa. En vain jaksa innostua niistä tarpeeksi, ainakaan maksaakseni paljoa sisäänpääsystä. Siellä oli myös sellainen tiedekeskus tai miksikä sitä sanoisikaan kuin Our dymanical earth. Siellä olisi päässyt kokeilemaan mm. miltä tuntuu maanjäristys tai tulivuorenpurkaus ja tutustumaan maapallon kehitykseen. Olin kuitenkin pulittanut jo kiertoajelusta kahdeksan puntaa ja sisäänpääsystä linnaan 11 puntaa, joten en raaskinut enää maksaa 12 puntaa sisäänpääsystä sinne. Sitä paitsi olin siinä vaiheessa jo liian väsynyt jaksaakseni keskittyä tarpeeksi kaikkeen, mitä siellä olisin nähnyt. Joudun jo säätelemään rahan kulutusta tai muuten olen vararikossa ennen kuin reissu on puolessa välissä. Kaikki matkamuistotkin, joita haluaisin ostaa, saa jäädä ostamatta. Eipä sitä krääsää mihinkään tarvitsisikaan ja kaiken lisäksi joutuisin kantamaan niitä rinkassa koko loppureissun.

694100.jpg

Pitäisi varmaan yrittää ensi yönä nukkua univelkaa pois tai muuten tästä ei tule kohta mitään. En jaksa kierrellä paikkoja tai tehdä mitään, jos olen jatkuvasti näin väsynyt. Toisaalta nyt ei ole onneksi ollut edes mitään paikkoja, jotka ehdottomasti olisin halunnut nähdä, joten on ollut mukavaa vain kävellä ympäriinsä fiiliksen mukaan ja tutustua paikkoihin ja kulttuuriin niin. Glasgowsta en ole vielä nähnyt muuta kuin kaksi rautatieasemaa ja matkat niiltä metrolla ja metrolta Leenalle, eli en käytännössä juuri mitään. Leena tutustuttaa minua varmaankin tänään skottilaiseen pubikulttuuriin. Toivottavasti ei tule lisää univelkaa :D Huomenna ja ylihuomenna kiertelen Anna-Riitan kanssa kaupunkia ja huomenna menemme myös katsomaan Shakespearen Kesäyön unen. Nyt Leena tuli kotiin ja kokkaillaan ja sitten keksitään tekemistä :)