USA:n presidentin vaalien esivaalit ovat käynnistyneet. Iowassa voittajiksi äänestettiin demokraattien Obama ja republikaanien Huckabee. Vaikka kovasti toivonkin demokraattien voittoa, lohduttaa kummasti se, että on voittaja sitten demokraatti tai republikaani, niin USA:n politiikka tulee muuttumaan kohti parempaa. Mm. ilmastopolitiikka ja toimet Irakissa tulevat muuttumaan. Obama ilmoitti, että ensimmäisinä toiminaan hän vetäisi USA:n joukot välittömästi pois Irakista. Demokraattien vaalikampanjointi on toistaiseksi saanut enemmän huomiota, sillä Bushin saama kansanviha on kääntänyt kansan katseet republikaaneista demokraatteihin. Esivaalit ovat jatkuneet jo muissakin osavaltioissa, mutta viralliset vaalit ovat vasta marraskuussa ja sen jälkeen näemme, miten käy ja kuinka hyvin valituksi tuleva toteuttaa vaalilupauksiaan.

Suomalaisten usko hallitukseemme on mielipidemittauksen mukaan laskenut. Hallituksen ei uskota pystyvän turvaamaan hyvinvointipalveluja toivotulla tavalla. Jyrki Katainen hehkutti vastikään tuloveroalennuksen puolesta ja kertoi sen tulevan olemaan jopa luvattua suurempi. Kansa ei kuitenkaan pidä sitä niin tärkeänä kuin toimivia hyvinvointipalveluja. Tuloveron alentaminen voisi osaltaan johtaa vain näiden palveluiden huonontumiseen valtion tulojen laskiessa. Tuloveroalennuksia voitaisiin toki kompensoida esimerkiksi huomattavasti tiukemmalla ympäristöverotuksella. Toistaiseksi siihen ei kuitenkaan tunnu riittävän tarpeeksi rohkeutta.

Viime päivinä omassa elämässä parasta ovat olleet mm. nuotio laavulla iltapimeässä, auringonlaskun ihaileminen Petikon täyttömäeltä, eläinoikeusaiheisen näytelmän videointi ja hulvattomat naurukohtaukset sitä tehdessä, aurinkoiset ja kylmät säät, tähtitaivas ja lumisade. Arkeen palaaminen on kuitenkin saanut miettimään, että miten käyttäisiin aikaani. Koska järjestötoiminnasta on jossain määrin kadonnut ilo ja puhti, aion vetää ainakin kevään matalammalla profiililla sen kanssa. Jos vaikka joka toisen kokouksen sijaan suuntaisinkin lenkille :) Vaihtoehtoisesti toimintaa pitäisi toteuttaa uusilla hauskoilla tavoilla, mistä hyvä esimerkki oli näytelmän kuvaaminen. Samojen juttujen tekeminen vuodesta toiseen alkaa kuitenkin puuduttaa. Lisäksi mittani alkaa tulla täyteen sen suhteen, että eräässäkin järjestössä joudun itse hoitamaan kaiken, jos haluan jotain tapahtuvan. Onneksi olen nyt oppinut sanomaan ei ja tänäänkin jo deletoin lukuisia sähköposteja erilaisista kiinnostavista tapahtumista ja työryhmiin ilmoittautumisista. Uusi vuosi tuo mukanaan aivan uudenlaisia haasteita.