Smurffit ovat vallanneet Helsingin ja aloittaneet maksuttoman joukkoliikenteen puolesta kampanjoinnin. Heidän viestinsä on, että Helsingin joukkoliikenteen tulisi olla maksutonta ja se tulisi kattaa nostamalla Helsingin veroprosentti 17,5 prosentista 18,75 prosenttiin. Tämä olisi kannattavaa kaikille alle 3600 euroa
kuukaudessa tienaaville. Smurffit kiersivät varoittamassa matkustajia myös lipuntarkastajista.

Maksutonta joukkoliikennettä vastaan on argumentoitu sillä, ettei siihen pitäisi käyttää verovaroja. Tällä hetkellä Helsingin joukkoliikenne kuitenkin rahoitetaan jo suureksi osaksi verorahoin. Lisäksi pelätään palvelutason huononemista, mikä voi olla realistinen uhka, jos verotuloja ei lisätä merkittävästi. Yksi suurimmista argumenteista on kuitenkin ollut maksuttoman joukkoliikenteen väärinkäyttö tarkoittaen laitapuolenkulkijoiden ja nuorisojoukkojen häiritsevää käyttäytymistä liikennevälineissä, kun he voisivat matkustaa rajattomasti. Ulkomailla tämä uhka ei ole kuitenkaan toteutunut kaupungeissa, joissa on maksuton liikenne. Itse kannattaisin ensisijaisesti nykyistä huomattavasti halvempaa joukkoliikennettä ja palvelutason parantamista ja vasta toissijaisesti maksutonta joukkoliikennettä.

Lue lisää Vapaasta Helsingistä. Huomenna vuorossa on mielenosoitus sivistysyliopiston puolesta ja 1.6. tehdään Suomen suurin ihmisbanderolli ydinvoiman vastustamiseksi.

Smurffit pelastivat viikkoni!