Tulipa viikonloppuna kadulla vaalityössä taas vastaan väite, ettei Vihreitä enää tarvita, kun kaikki puolueet ovat nykyisin ympäristöpuolueita ja ajavat myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Totta on, että Vasemmistoliiton Korhonen on vaatinut joukkoliikenteen lippujen hintojen puolittamista. Omaperäistä eikö vain? Kukaan ei muista enää, että Vihreät ovat tästä puhuneet jo kauan.  Keskusta puolestaan on yrittänyt profiloitua viime aikoina veronalennuksissa myös pienituloisten asianajajaksi. Mihin meitä siis tarvitaan, jos kaikki puolueet todella ovat niin vihreitä? Monethan ovat edelleen sitä mieltä, että Vihreät ovat aina vain kaikkea vastaan.

Kannattaapa seurata muiden puolueiden äänestyksiä esimerkiksi ilmastopoliittisissa kysymyksissä. Eipä esimerkiksi Kokoomuksen järkivihreys riitä äänestyksissä asti ilmastoystävällisiin valintoihin. Esimerkkinä mm. se, että porvaripuolueiden ”ansiosta” Suomessa on edelleen käytössä turpeen syöttötariffit, pidetäänhän turvetta täällä uusiutuvana luonnonvarana toisin kuin muualla. Onhan millimetri vuodessa aika huima kertymä turvetta.

Vihreitä tarvitaan herättämään keskustelua ja ajamaan asioita myös keskustelusta tekojen asteelle. Toivomus onkin, että Vihreiden arvot leviävät laajalle. Itselle ainakin on tärkeämpää hyvien asioiden tapahtuminen, menevät ne sitten läpi kenen nimissä tahansa. Tämän paasauksen perään todettakoon, että osaan suhtautua myös omaan puolueeseeni kriittisesti – löytyyhän seinältänikin antimainos ”Vihreät – De Fela”. On osattava nauraa myös itselleen.