Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton liittokokous kokoontui viikonloppuna. Kolme puheenaihetta tuntuivat nousevan kahden päivän aikana ohitse muiden - ydinvoima, mielenterveystyö ja vasemmistolaisuus. Ilmasto- ja energiastrategia ja sen ydinvoimamyönteisyys kuohuttivat. Muutenkin otettiin kantaa, että ympäristöasioiden tulisi näkyä taas kirkkaammin vihreässä politiikassa. Mielenterveystyöstä puhuttiin useissa poliittisissa puheissa ja siihen liittyvästä toiminnasta tehtiin lisäyksiä toimintasuunnitelmaan. Viikonloppua leimasi myös tietty punasävyisyys, jonka puheissa ensimmäisenä nosti esille toinen ensi vuoden puheenjohtajista, Erkki. Yleinen tunnelma viikonlopun aikana oli, että punaista ylistettiin ja sinistä puhuttiin suohon - oli kyse siten poliittisista linjauksista tai ulkoasu-uudistuksen värimaailmasta.


Liittokokouksessa valittiin ensi vuodelle uudet puheenjohtajat ja loistavat sellaiset saimmekin. Onnea Erkki ja Sini! Myös hallitus saatiin äänestysten jälkeen valittua. Pian itsellä onkin edessä hallituspaikasta luopuminen haikein mielin. Mielelläni olisin jatkanut, mutta vuorokaudessa on ikävä kyllä edelleen vain 24 tuntia. 

Haastan nyt jokaisen blogin lukijan laskemaan oman hiilijalanjälkensä. Omani oli peräti 5182 kg, mikä on kutakuinkin yleinen tavoite, mutta henkilökohtaisesti olen pettynyt siihen. Suurin kuormitukseni aiheutuu päivittäisistä Vantaalta Helsinkiin joukkoliikenteellä tekemistäni työmatkoista. Taidankin jatkossa siirtyä entistä enemmän tekemään etätyötä.