Kesä on saanut mukavan ja lämpimän alun. Tentit on ohi, ja aloin niiden jälkeen laskeskella opintojeni tilannetta ja totesin, että jäljellä on enää kolme pakollista tenttiä ja gradun loppuun puristaminen. Aah, niin ihanaa, mutta samalla varsin pelottavaa. Missä lienen ensi vuonna näin kesän alussa. Joko teen mielenkiintoisia alani töitä koti-Suomessa tai pelastan pingviinejä Etelä-Afrikassa. Siis for real, suunnitelmissa on vapaaehtoistyöt jossain maailman kolkassa, todennäköisimmin Afrikassa meren äärellä.

Nyt tallaan mantuja kuitenkin Suomessa vielä kaksi viikkoa ja sitten suuntaan kuukaudeksi Eurooppaan. Varasin juuri lennot Helsinki-Manchester ja Amsterdam-Helsinki, joten enää en voi peräytyä. Kuukauden interrailin aikana on tarkoitus mm. käydä Glasgowssa moikkaamassa kavereita, tutustua Lontoossa paikallisiin eläinoikeusjärjestöihin, syödä patonkia Eiffel-tornin alla, patikoida Sveitsin Alpeilla, tanssahdella skan parissa maailman suurimmilla skafestareilla Prahan lähellä sekä viimeiseksi tuoksutella tulppaaneja Amsterdamissa. Saattaa siihen väliin mahtua muutama muukin paikka. Takaisin on oltava Suomessa Faces-festareihin mennessä, sillä se on varmasti yksi kesän kohokohdista, jota ei saa missata! Tätä kaikkea odotellessa nautin Suomen kesästä. Ensi viikko kuluu Vaasassa Luonto-Liiton lastenleirillä ohjaajana. Uusien sukupolvien aivopesu pitää aloittaa ajoissa, jotta niistä tulisi edeltäjiään fiksumpia ;) Tulossa on varmasti antoisa ja hauska viikko ja vaikka on luvattu vaihtelevaa säätä, niin tämän helteen jälkeen pieni sade vain virkistää. 

Eilen nautiskelimme Suomen kesästä Espoonlahdella, joka on sitten mahtava paikka! Meri, kallio ja ilta-aurinko - onko juuri mitään parempaa. Opettelinpa siinä samalla vähän veneen ajamistakin, jotta voisin elokuussa Itämeri-leirillä ohjaajana ollessani ajaa moottorivenettä, kun sitä tarvitaan. Noh, opettaja saattoi olla vähän eri mieltä siitä, kuinka paljon opin, heh. Jostain on kuitenkin aloitettava. Siinä tuoksinassa tulin sitten välillisesti osallistuneeksi kalan hengiltä päästämiseen, aijai. Mikko nimittäin sai aikamoisen hauen ja vielä pari kuhaa päälle.

644800.jpg

Nyt taitaa olla aika pakata rinkka ensi viikkoa varten. Huomenna onkin luvassa poliittista koulutusta ja illalla mahtavat reggaekarkelot :)