Minut pahoinpideltiin tänään. Ruhjottiin, rusauteltiin, väänneltiin ja paukauteltiin. Olisin voinut halata sitä miestä, joka sen teki, niin hyvältä se tuntui jälkikäteen seuranneesta kivusta huolimatta! Oli se mies kyllä niin ihana myös suustaan ;) Maksoin kaiken lisäksi tästä ilosta 65 euroa. Kävin siis kiropraktikolla saamassa ensimmäisen hoitoni, ensi viikolla on vielä kaksi hoitokertaa. Nyt olen kuin uudesti syntynyt. Tiedän taas, mitä tarkoittaa suorassa seisominen tai pään kääntäminen sivulle. En ollut huomannutkaan, kuinka jumissa rankani oli. Nikamat olivat lukkiutuneet ja paineet välilevyissä kasvaneet. Voi sitä rusahdusten määrää, kun paineet laukesivat. Tajusin, että vaikka olisin jatkanut kuinka venyttelyä, hierojalla käyntiä ja kuntoilua, en olisi saanut selkääni kuntoon. Kaikki lähtee rangasta. Jos siis jatkossa näyttää siltä, että kävelen vastaan nenä pystyssä, se on uuden ryhtini harjoittelemista. Kiropraktikko käski myös kiinnittää työkoneen näyttöön keltaisen lapun, jossa lukee "Minulla on hyvä ryhti". Aamuisen hoidon jälkeen olen ollut yhtä hymyä. Tosin nyt alkaa alaselkä olla todella kipeä, kun se ei vielä ole tottunut uuteen ryhtiini.

Töistäkin tulin vasta jokin aika sitten, sillä ylitöiksi meni taas iltakokouksen venyttyä. Olen taas täynnä tarmoa töiden suhteen ja voi, kuinka ihanalta se tuntuukaan. Huomenna piti olla vapaapäivä , mutta jostain kumman syystä tulin nakitetuksi yhteen yhteistyötahojen väliseen työkokoukseen. Se siitä suunnitellusta gradun kirjoittamisesta ekaa kertaa viiteen kuukauteen. Lupauduin olemaan mukana talvilomaviikolla Kaapelitehtaalla nuorille järjestettävän Reaktorin suunnittelussa. Siellä tulee olemaan tuhansia kävijöitä ja heti, kun aktiivimme keksi, että oma teemamme on tänä vuonna eläinten oikeudet, ilmoitin olevani mukana. Kaiken tämän ihanan saan tehdä työajalla ja huomenna siis menen tapaamaan muita Reaktorin järjestäjiä. Ensi viikostakin tulee monipuolinen työviikko, mm. muutama kokous, luontokerhojen promoamista Educa-messuilla sekä luontoretki Kuusiluotoon. Menen sinne tarkistamaan paikan, jossa järjestämme toukokuussa lastentapahtuman.

Eilinen kerhokerta oli muuten totaalista kaaosta, kun painoimme kangaskasseja, mutta samalla se oli niin ihanaa. Monta kertaa teki mieli karjaista parille pojalle aivan tosissaan ja toisena hetkenä taas sulkea joku suloinen lapsi syliini. Luimme myös muovipullon tarinan. Suosittelen sitä lämpimästi ympäristökasvattajille! Lapsetkin pitivät ja aiheesta syntyi mielenkiintoinen keskustelu. Kerhon loputtua lähdin kävelemään koulun pihalta, kun havahduin hysteeriseen itkuun. En ehtinyt onneksi hätääntyä, sillä lasten kanssa työskentelevät tietävät, että 99 prosenttia hysteerisistä itkukohtauksista ei ole sinänsä mitään vakavaa. Tytöille oli tullut riita siitä, kenen luokse he lähtevät, mutta tilanne ratkesi onneksi nopeasti puhumalla.

Mitähän muuta viime päiviin on kuulunut. Kämpässä vallitsee edelleen kaaos. Demarit eivät kannata enää Helsingin keskustatunnelia!! Mahtavaa, demarit, mahtavaa! Olen muuten menossa lauantaina demareiden järjestämään järjestötilaisuuteen eduskuntatalolle, Animalian edustajana tällä kertaa. Saa nähdä, opinko siellä mitään uutta. Ai niin, lauantaina pitäisi lähteä Tampereellekin, mutten taida taaskaan jaksaa. Naureskelin tässä töissä vasta yhtenä päivänä minulle tulleelle OK-opintokeskuksen ilmoitukselle kursseista. En kyllä saisi niistä järjestökoulutuksista enää mitään irti. Lähes tulkoon kaikki talousarviosta jäsenhankintaan ja tilaisuuksien järjestämiseen alkavat olla tuttua kauraa. Vasta-alkajille ne lienevät toki hyödyllisiä.

Suomessa käydään tällä hetkellä aktiivista keskustelua kerjäläisistä ja siitä, pitäisikö kerjääminen kieltää ja pitäisikö kerjääjät häätää. Ystäväni sai aiheeseen liittyvän, asiallisen ja köyhiä puolustavan kirjoituksensa takia aiheetta paskaa niskaansa. Arvostelijoiden olisi syytä miettiä omaa napaansa pidemmälle. Sitä voi kokeilla esimerkiksi täällä. On kyllä paras nettisivu, johon olen vähään aikaan törmännyt. Toivottavasti tuo saa jonkun ajattelemaan asioita vähän enemmän ja useammin.