Pääministerimme taitaa olla todella keskustalaisen tyypillinen turkistuotannon asiantuntija. Hän tuli viikonloppuna Vantaan Fur Centerissä nimittäin todenneeksi turkisten olevan vihreitä tuotteita, sillä ne kuulemma täyttävät kierrätyskriteerit, tuotanto on vastuullista ja hallituskin tukee hänen mukaansa turkistuotantoa. Animalia vaati Vanhaselta selitystä kannanottoihinsa ja vastaus oli, että turkistuotanto on laillinen elinkeino, joka takaa paljon työpaikkoja ja koska kysyntää riittää, kannattaa tuotantoa ylläpitää, jottei se siirry ulkomaille. Eläinten kärsimys kuulemma estetään nopealla lopettamisella.  

Myös Vihreiden eläintyörymä ja puoluesihteeri Panu Laturi ottivat tänään kantaa asiaan huomauttaen mm. etteivät turkikset ole ympäristöystävällisiä tuotannon merkittävän rehevöittävän vaikutuksen takia. Tuotantovaiheet myös vaativat paljon energiaa ja turkiksiin käytetään niin paljon kemikaaleja, etteivät ne ole biohajoavia. Vihreät kannattavat myös turkistarhauksen lopettamista, mikä toki ei tule ilmi, kun puhutaan hallituksen mielipiteistä.

Toivottavasti Vanhanen vastaa kysymyksiin ja kannanottoihin argumenteilla, jotka perustuvat tosiasioihin. Elinkeinon laillisuuden ei pidä taata epäeettistä toimintaa.