Huomaa, että viime aikoina on ollut enemmän vapaata kuin aikoihin, sillä kirjoittelen blogiin huomattavasti useammin kuin syksyllä. Tosin se johtuu suureksi osaksi siitä, että olen lusmunnut kokouksista ja iltaluennoilta. Tänäänkin olisi pitänyt mennä eilen alkaneen kurssin toiselle luennolle. En mennyt. Olenpas loistava opiskelija, kun en käy luennoilla ollenkaan. Sen sijaan päätin lähteä töistä kävellen ja nautin Töölönlahden rannalla kaupunginvaloista. Jostain kummallisesti syystä olin todella hyvällä tuulella. Ihmiset ympärillä kiirehtivät suomalaisille tyypillisellä tavalla suupielet alaspäin, mutta itse vain käveleskelin rauhassa ympärilleni katsellen ja hymyillen. En todellakaan tiedä, mistä se kiireetön ja onnellinen olo tuli. Kenties se oli onnistuneen työpäivän ja ystävien ihanien sanojen ansiota. Olin töissä jopa yliaikaa, kun innostuin muutamasta hommasta niin paljon. Jos minusta olisi kiinni, niin Suomi olisi kohta täynnä luontokerhoja, joissa kasvatettaisiin lapsista ympäristövastuullisia kansalaisia. Pääkaupunkiseudun tilanne alkaa ainakin näyttää lupaavalta muutamien markkinointikikkojeni ansiosta.

Kotiin tultuani innostuin sisustamaan. Kämpästä saa aivan eri näköisen vaihtamalla huonekalujen ja tavaroiden paikkaa ja askartelemalla erilaisia sisustuskoristeita esim. kävyistä ja vanhoista lehdistä. Tosin tällä hetkellä kämppä on totaalisessa kaaoksessa, kun kaikki tavarat on vasta levitelty pitkin lattioita. Huomenna ei onneksi tarvitse mennä töihin, joten voin jatkaa operaatiotani. Tosin aamupäivällä pitäisi lähteä hoitamaan Vinovan asioita ja iltapäivällä onkin kevätlukukauden ensimmäinen kerhoni. Sen myötä innostus ympäristökasvatukseen varmaankin taas lopahtaa, kun huomaan, että käytännössä kerhoaika menee vain lasten komentamiseen. Huomenna teemanamme on kierrätys.

Huomenna voisin myös illalla viedä kummipoikani luistelemaan, jos nyt vain jostain vielä jäitä löytyy. Sitä paitsi olen niin dementoitunut, etten muista, onko hänellä korisharkat juuri huomenna. Kummitädillä vaan on itsellä niin kova hinku luistelemaan :)

1213749.jpg

Tässä bloggaajille kukkia. Laitetaan lämpimät ajatukset kiertoon niiden mukana ja kiitos Arripurrille lämpimistä sanoista :) Ja tietysti kohdistan nuo kukat myös jokaiselle blogin lukijalle! Olen viime aikoina miettinyt, että pitäisi melkein pitää kahta erillistä blogia, toinen politiikalle ja toinen omalle elämälle, sillä kaikkia lukijoita eivät molemmat välttämättä kiinnosta. Toistaiseksi mennään kuitenkin näin. Nytkin tekisi mieli avautua vaikka kuinka monesta päivän uutisesta, mutta tässä vain joitakin esimerkkejä niistä. Monet varmasti osaavat päätellä kantani.

- Suomi ostaa päästöoikeuksia Kiinalta
- Eläinaktivistien videoinneista tehtiin lähes 50 rikosilmoitusta
- Grönlanti hyödyntää ilmastonmuutosta ja lisää öljyntuotantoa
- Sipoonkorpi pitäisi suojella, kuten Cronbergkin toteaa. Aihe on ajankohtainen nyt, kun Helsinki otti osan Sipoon alueista ja arvokkaiden metsäalueiden lähistöllä alkaa pian rakentaminen. Tämä vaatisi myös omaa aktiivisuuttani.

Tällä hetkellä ei kuitenkaan jaksa stressata ja ahdistua järjestöasioista. Ikävä kyllä maailma ei pelastu, vaikka juoksisin jokaisessa mahdollisessa kokouksessa, koulutuksessa, tempauksessa ja lobbaustilaisuudessa. Teen vain sen, mikä tuntuu hyvältä. Jos joku tapahtuma ei onnistu, muut eivät voi siitä syyttää minua, jos eivät itse ole tehneet sitäkään vähää sen eteen. En voi enkä halua ottaa vastuuta kaikesta. Ja voi kuinka odotankaan, että pääsen uuden, ihanan, aktiivisen Lupin retkiryhmän mahtaville luontoretkille! Luvassa on mm. Artjärven. Liesjärven ja Tvärminnen retket sekä pääsiäisvaellus Lappiin. Ah, ihanuutta.