Viimeiset pari viikkoa on kulunut lomaillessa, mikä on ollut raskaan syksyn jälkeen todella tarpeen. Olen nauttinut paikallaan olemisesta, rauhoittumisesta ja velvollisuuksien väistymisestä. Pelkäsin, ettei pari viikkoa riitä toipumiseen, mutta loma on ollut paljon paljon odotettua mukavampi ja rentouttavampi. Joulu kului mukavasti vanhempien luona. Viimein alkoi mennä perille myös viestini, etten halua järjetöntä määrää joululahjoja ja sainkin lähinnä vain todella tarvitsemiani lahjoja. Joulun vietto meni itseltäni jossain määrin ohi tänä vuonna, mutta joulupäivinä onnistuin kuitenkin rauhoittumaan ja nauttimaan sukulaisten tapaamisesta ja yksinkertaisista asioista. Sitten kutsuivatkin Pohjois-Savon hanget. Edellisestä Pohjois-Savon vierailusta oli kulunut aivan liian kauan, joten oli mukava palata maisemiin, joissa tuli vietettyä lapsena aikaa huomattavasti enemmän. Vietin hienoja hetkiä hiihtäen auringon laskiessa kauniisti.

kiuruvesi.JPG

Pohjois-Savon reissun jälkeen vietin rauhallisen ja oikein mukavan vuodenvaihteen. Sitten kutsuivatkin Evon patikkamaisemat talven ensimmäisine kovine pakkasineen. Yövyimme kolme yötä laavuissa ja patikoimme alueen metsissä. Maisemat olivat äärettömän kauniit lumesta notkuvine puineen. Talvi on jo tähän mennessä ollut huomattavasti parempi kuin viime vuotinen. Toivottavasti täällä etelässäkin saadaan nauttia vielä vastaavanlaisista maisemista ja pakkasista. 

evo1.JPG

 evo2.JPG

Tänään vuorossa on Vantaan kaupungin loppiaisvastaanotto, johon valmistautuminen aiheuttaa pienen identiteettikriisin tällaiselle juhlapukuja kammoavalle hipille. Huomenna alkaakin sitten arkeen palaaminen ja työnteko. Toistaiseksi alkanut vuosi osoittaa kuitenkin huomattavasti parempia merkkejä kuin viime vuosi. Valtuutetun hommat tuovat omat haasteensa, mutta asetan itselleni tämän vuoden tavoitteeksi muistaa myös oman elämän elämisen järjestöelämän lisäksi.  Nyt loman aikana innostuin pitkästä aikaa kotimaanmatkailusta ja tämän vuoden tavoite voisi olla vierailla jokavuotisten Tampereen, Mikkelin ja Hangon lisäksi ainakin Turussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.