Tänään minua on mietityttänyt mm. paskaduunit ja epäoikeudenmukainen mainonta. Paskaduuni ei siis todellakaan tarkoita sitä, että joutuu tekemään hanttihommia. Tai voi se toki tarkoittaa subjektiivisessa mielessä myös sitä, jos työ ei tarjoa tarpeeksi haasteita, kuten itsestä joskus tuntuu. Työ voi silti olla stressaavaa työolojen vuoksi. Paskaduunin työstä tekee työntekijöiden huono kohtelu. Työn jatkuminen voi olla jatkuvasti epävarmaa, palkankorotukset epäoikeudenmukaisia, irtisanomiset perustelemattomia, työajat epäinhimilliset jne. Tätä on vaikea ymmärtää ennen kuin sen kokee. Vanhempieni sukupolvi ei ole joutunut kokemaan vastaavaa pompottelua kuin mikä on minulle ja ystävilleni arkipäivää. Vallitsee jatkuva epävarmuus toimeentulosta.

Toinen epäoikeudenmukaisuuteen liittyvä asia on mainonta. Kuulin tänään radiossa Welhon uuden radiomainoksen. Se alkaa metron kiihdytysäänellä ja sen jälkeen kuuluu kuulutus: "Seuraava metro Ruoholahteen ensi keskiviikkona." En ota kantaa internetyhteyksien nopeuteen, mutta joukkoliikenteen kannattajana tuosta nousi väkisinkin mieleen, että mieltävätkö ihmiset tuon mainoksen viestin kautta joukkoliikenteen hitaana ja toimimattomana, vaikkei mainos varsinaisesti liity aiheeseen. Myös Ingmanin maitomainokset, joissa todetaan, että "kyllä suomalainen lehmä on viisas", ovat herättäneet huomiota. Kun kerran lehmää pidetään viisaana, niin miksei myös kohdella sen mukaisesti?! Joululomalla sukuloidessani huomasin puolestaan, että Valion maitotölkin kannessa lehmällä komeilee ilmapallo, jossa lukee "onnekas". On se suomalainen tuotanto niin puhdasta ja asiat on täällä niin paljon paremmin kuin ulkomaille. Yeah right. Tässä hyvinvoinnin tutkijoiden näkökulma asiaan.

Arki on nyt vähitellen pyörähtänyt käyntiin, mutta se tuntuu todella oudolta. Kaikki toiminta ei ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin ja tällaisessa välitilassa olen aivan hukassa. Sähköpostilaatikko ei ole totaalisessa kaaoksessa, puhelin ei soi jatkuvasti ja ehdin olla välillä kotonakin. Tosin en osaa tehdä täällä mitään. Tekemistä toki olisi, mutta ahdistaa alkaa kirjoittaa koulujuttuja. Silti en osaa myöskään rentoutua kuten lomalla. Noh, kyllä se todellinen arki tulee jo ensi viikolla vastaan. Toistaiseksi uuden vuoden lupausten pitäminenkin vaikuttaa lupaavalta ;)