Samaan aikaan, kun Aasiassa kymmeniä tai jopa satoja tuhansia ihmisiä kuolee luonnonkatastrofien vuoksi, tappavat länsimaiset itsensä elintasosairauksiin. Amerikkalaisista yli puolet syö lääkkeitä säännöllisesti. Uskallan väittää, että suuri osa lääkityksistä ja sairauksista olisi ehkäistävissä terveellisemmillä elämäntavoilla. Erityisesti järkytyin siitä, että kaksi kolmasosaa 20 vuotta täyttäneistä naisista on säännöllisellä lääkityksellä. Uutisessa ei tosin kerrota, miten tämä luku suhtautuu ehkäisypillereihin, joka saattaa selittää suuren osan nuorten naisten säännöllisestä lääkityksestä. Jos eivät suomalaiset muuta elämäntapoja, lisääntyvät meilläkin varmasti elintasosairaudet ja lääkityksentarve entisestään. Tosin viime viikolla onneksi uutisoitiin, että juoksemisesta on tullut trendi.

Kun länsimaat syövät ja laiskottelevat itsensä hengiltä, Aasiassa kymmenet tuhannet ovat kuolleet Myanmarissa myrskyn seurauksena ja Kiinassa maanjäristyksen takia. Myanmarissa jopa miljoona ihmistä on kodittomana ja silti maan sotilashallitus ei päästä paikalle ulkomaisia avustajia. Puhtaan veden ja ruoan puute tulee aiheuttamaan sen vuoksi vielä lisää kuolemia. Kiinassa puolestaan maanjäristys aiheutti vuorien romahtamisen. Monet kylät hautautuivat ja kymmeniä tuhansia ihmisiä kuoli sen vuoksi.

Viime aikojen uutiset laittaa väkisinkin miettimään länsimaisia elämäntapojamme ja etuoikeutetun aseman väärinkäyttöä. Pitää olla onnellinen siitä, mitä on, muttei käyttää sitä väärin eikä valittaa turhasta.

Jatkossa osa poliittisesta kirjoittelustani siirtynee ViNOVAn blogiin. Sain muuten vajaa viikko sitten palautettua kandin tutkielman. Unohtui aivan kaiken kiireen keskellä kommentoida asiaa, ja kyllä se tutkielma tulikin hutaistua viikon sisällä ennen deadlinea. Nyt pitää "enää" laajentaa se graduksi. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet kannustavia viime aikoina asiassa jos toisessa.