Helsingin nuorisolautakunta asettui tiukan 5-4 päättyneen äänestyksen myötä tukemaan Paavo Arhinmäen (vas) aloitetta Vuosaaren graffitimuurista. Stop töhryille -hanke on jo vuosia aiheuttanut kritiikkiä erityisesti nuorisossa. Puoluetoverini Tapio Laakso aiheutti viikko sitten kohua marssiessaan Helsingin yleisten töiden lautakunnan kokouksesta ulos lautakunnan graffitivastaisen lausunnon seurauksena.

Vaikkei Stop töhryille -hanke ulotu Vantaalle, näkyy sen kaltainen mentaliteetti kaupungissamme vahvasti. Vantaalla löytyy kaduilta ja erityisesti betonilähiöiden kerrostalojen seinistä maalauksia, jotka itsekin luokittelen töhryiksi ja hyväksyn niiden poistamisen. En kuitenkaan ymmärrä betonialikulkuja ja -muureja piristämään tehtyjen taidokkaiden maalausten välitöntä poistoa. Kaupunki käyttää vuodesta toiseen suuren määrän rahaa poistaakseen maalaukset päivän tai viimeistään parin sisällä. Onhan Vantaa niin rikas kaupunki, että varaa tähän riittää ;)

Myös Vantaan Vihreissä on keskusteltu paljon siitä, miten katutaiteeseen tulisi suhtautua, ja on sanottava, että näkymyksiä löytyy varsin erilaisia, aina kameravalvonnasta katutaiteen tukemiseen. Itse kammoan isoveli valvoo -asenteita ja kannatan ensisijaisesti asiaan puuttumista laillisten maalauspaikkojen huomattavalla lisäämisellä. Puhun nyt siis nimenomaan graffiteista, en tussitörhyistä.

Suomen katukuva on kuitenkin pysynyt ankean harmaana verrattuna monien muiden Euroopan maiden kauniisiin, värikkäisiin katuihin.
Vaalistressi ja -huuma alkaa olla käsin kosketeltava. Puoluetoimistolla töitä painetaan niin, että savua tuntuu nousevan korvista. Itsellä perjantai-ilta kului ViNOn hallituksen kokouksessa, jossa väänsimme tunteja sosiaaliturvan linjapaperia. Lyhyesti sanottuna vaadimme sosiaaliturvajärjestelmän selkeyttämistä tukikuoppiin putoamisen estämiseksi sekä perustuloa, jolla tulisi toimeen. Loppuilta kuluikin 25-vuotiasta Vihreää Lankaa juhlistaessa.