...mutta hommat on aivan kesken. Eilen pesin pyykkiä ja käytin tunteja etsimällä sopivia hostelleja ja varailemalla yöpymispaikkoja. Katsoin myös juna-aikatauluja ja varasin jopa lauttamatkan välille Dover-Calais. Tänään olen pakannut melkein kaikki reissuun lähtevät vaatteet. Kävin vihdoin ostamassa reililipun ja vaihdoin myös rahaa, sillä on hyvä olla heti jonkun verran puntia, kun saavun britteihin. Ostin myös perusensiaputarvikkeita ja pakkasin ne mukaan. Uuden trangian kattilakin pääsee vihdoin käyttöön, sillä otan sen mukaan ja se ajaa sekä kattilan että lautasen aseman.

Reiliaikatauluni tulee sittenkin olemaan melko tiukka. Haluaisin käydä Glasgowsta päiväseltään Edinburghissa, mutta saa nähdä, jääkö siihen aikaa. Leena ei todennäköisesti joudukaan olemaan ensi viikolla kovin paljoa kenttätutkimuksissa, joten näemmekin luultua enemmän. Anna-Riitta on luvannut näyttää kaupunkia, kun Leena ei ole maisemissa. Yövyn todennäköisesti osan ajasta Leenalla ja osan ajasta Anna-Riitalla. Löysin Lontoostakin kohtuullisen halvan hostellin keskustasta, vaikka ensin vaikuttikin epätoivoiselta. Saa nähdä, mitä puuhailen siellä. Reissun aikana tulee olemaan kaksi päivää, jolloin aikataulut saattavat pettää täysin ja saatan eksyä. Toinen on se päivä, kun pitäisi siirtyä Lontoosta Pariisiin. En mene kalliilla Eurostar-junalla vaan lautalla. Haluaisin pysähtyä katsomaan Doverin linnaa, mutta en tiedä, onko aikaa siihen. Pariisissa olen vain päivän, mutta se onkin jo tuttu paikka. Haluan silti pysähtyä siellä, koska se on yksi suosikkikaupungeistani.

Pariisista jatkan Alpeille Interlakeniin, missä saan rentoutua ja patikoida vuoristossa. Interlakenissa on alle 6000 asukasta ja se on reilaajien suosiossa. Saan kiittää muita vinkistä, muuten en osaisi suunnata sinne. Se tulee varmasti olemaan yksi matkan kohokohdista ja aionkin viettää siellä pidemmän ajan kuin muualla. Sveitsistä jatkan Wieniin, joka on ainoa matkakohteistani, joka ei juuri herätä minussa suuria intohimoja tällä hetkellä. Sen jälkeen vuorossa on skafestarit Tsekissä ja kyseinen viikonloppu tulee olemaan toinen mahdollinen kompastuskivi. Varasin hostellimajoituksen festarialueelta n. 10km päästä, Taborin kaupungista. Mielenkiintoista tulee olemaan se, miten selviän yöllä takaisin hostelliin. Festarit ainakin ovat varmasti mahtavat - esiintyyhän siellä myös The Valkyrians ;) Festareiden jälkeen suuntaan hieman takaisin etelään Cesky Krumlovhun, joka on pieni saarelle rakennettu kaupunki. Myös tämän kohteen löytämisestä olen kiitollinen muille. Seuraavaksi vuorossa on Praha ja sieltä viimeisenä yöjunalla Amsterdamiin. Interlaken, festarit ja Cesky Krumlov tekevät reissusta varmasti mahtavan. Ilman niitä olisin pyörinyt aivan liikaa vain pääkaupungeissa, jotka kuitenkin usein ovat kulttuurisesti monikansallisempia kuin muut paikat.

Matkasuunnitelmat- ja valmistelut ovat siis edenneet huomattavasti. Hostellit oli pakko jo varata, sillä heinäkuu on pahin sesonkiaika ja muuten olisin saattanut jäädä ilman hostellipaikkaa tai joutua maksamaan paljon. Toivottavasti ei tule suuria mutkia matkaan, vaan pystyn etenemään suunnitelmien mukaisesti. Toisaalta pienet seikkailut eivät ole pahitteeksi ja olisikin ihme, jos aivan kaikki menisi suunnitelmien mukaan. Tänään ja huomenna on saatava pakattua loppuun, siivottua, hoidettua leiriohjelmien ja Animalia-keikan suunnittelua sekä muutamia muita käytännön juttuja. Huomenna menen Mäntsälään ja sieltä lähdemme keskiviikkona mökille, josta tulen takaisin perjantaina. Juhannus kuluu varmaankin Espoon edustan saaristossa, mutta on kuitenkin otettava rauhallisesti, sillä en halua olla liian väsynyt reissuun lähtiessä. Maanantaina on oltava klo 5 lentokentällä. On muuten tuskallista myöntää lähtevänsä reilaamaan lentämällä... omatunto kolkuttuu. Minäkö muka ympäristöystävällinen :/ Noh, lohduttaudun sillä, että ehdin sen ansiosta käydä useammassa kaupungissa ja niin todennäköisesti vältän sen, että joskus lentäisin edestakaisin kyseisiin kaupunkeihin lomalle.

Nyt taitaa olla aika kaivaa imuri kaapista.