Juuri kun viimeksi kirjoitin, etten ole viettanyt aikaa kertaakaan samassa hostellihuoneessa olleiden kanssa niin kaikki muuttui. Cesky Krumlovssa vietin sunnuntaipaivan kavellen vanhassa kaupungissa ja kierrellen pikkuputiikkeja. Kavin myos linnan tornissa seka todella vaikuttavassa National Geographic -nayttelyssa, jossa oli valokuvia sadan vuoden ajalta. Sitten menin seuraamaan ritariturnajaisia.

769302.jpg

769314.jpg

Sitten vaihdoinkin hostellia ja tutustuin huoneessani irkkutyttoporukkaan, joiden kanssa vietin iltaa joen rannalla linnan alla. Ensimmaista kertaa vietin aikaa tyttojen kanssa.

769322.jpg

Maanantaina tulin Prahaan ja raahauduin illalla vakisin kavelylle, vaikka olin vasynyt pitkaksi venyneesta yosta. Tajusin heti vanhan kaupungin ja Kaarlen sillan nahtyani, etta Praha on mahtava paikka.

769043.jpg

Menin kuitenkin vasyneena ja nuhaisena aikaisin nukkumaan hostellin poikien kuittailuista huolimatta. Tiistain vietinkin sitten kanadalaisen Brianin kanssa. Ensin jonotimme tunnin juna-asemalla saadaksemme varaukset jatkomatkoillemme. Sitten suuntasimme Kafkan suosimaan hienoon kahvilaan ja sielta nakoalatorniin, jota todella kutsutaan Eiffel-torniksi, vaikka se ole laheskaan yhta korkea. En voinut olla nauramatta kolmelle suomalaispojalle, jotka pelkasivat korkeutta ja pitelivat kiinni laidoista :D Prahassa ahdistaa talla hetkella ainoastaan se, etta taalla on muita suomalaisia. Tormasin vanhassa kaupungissa myos suomalaispoikiin, jotka olivat Wienissa kanssani samassa hostellissa. Cesky Krumlovssa tuskin oli yhtaan suomalaista kanssani samaan aikaan.

Illalla tapasimme Prahassa asuvan jenkkityton, joka vei meidat Bier gardeniin, joka olikin todella mahtava paikka. Siella oli sadoittain ihmisia juomassa olutta piknik-poytien aaressa ja kukkulalta avautui hienot nakymat yli Prahan - eika yhtaan turisteja.

769048.jpg

Sitten suuntasimme klubille (muistaakseni nimeltään Cross Club), joka oli aivan uskomaton. Joka puolella oli vanhoja auton osia ja penkit olivat junista ja busseista. Sita ei voi sanoin kuvailla, mutta todellakin hienoin nakemani klubi ja sita ei voi missata Prahaan matkustaessaan.

769056.jpg

Tanaan kavimme katsomassa juutalaiskorttelin ja kurkimme vanhalle hautausmaalle aitojen valista, silla emme halunneet maksaa kallista sisaanpaasymaksua. Brianin palatessa hostellille kavin itse viela kommunismimuseossa. Tanaan pitaa yrittaa menna aikaisemmin nukkumaan, koska seuraavan yon vietankin junassa ja olen muuten aivan kuollut, kun lopulta paasen Hollantiin. On edelleen aika auki, mita siella teen, paitsi tapaan Miken ja ajattelin myos kayda Utrechtissa.