Rehellisyys tuntuu olevan nykyisin kiven takana. Jos esittää suoran kysymyksen, niin siihen saa harvoin suoraa vastausta. Sain taas eilen huomata, ettei toisten vastauksiin usein ole uskominen. Ymmärrän, että kasvotusten voi joskus olla vaikeaa sanoa niin kuin asiat ovat, mutta toisille se tuntuu olevan vaikeaa jopa tekstiviestin välityksellä. Loppujen lopuksi suoraan sanominen olisi kuitenkin kaikkien kannalta paras ratkaisu, niin ei syntyisi väärinkäsityksiä ja epämiellyttäviä tilanteita. Mutta kai on vain hyväksyttävä, että näin maailma toimii... tai ainakin monet ihmiset.

Suoraa puhetta voitaisiin käyttää myös puhuttaessa ydinvoiman lisäämisestä Suomessa. Viidennen ydinvoimalan rakentamisaikataulu on taas viivästynyt ja samalla kustannukset nousevat. Kansalle luvattiin halpaa energiaa, mutta kulut ovat huomattavasti sanottua suuremmat. Vaikka viidennen ydinvoimalan rakentaminenkin on kesken ja ongelmallista ja reaktori saadaan näillä näkymin käyttöön vuonna 2011, puuhataan jo uusia ydinvoimaloita. Kuudennesta ydinvoimalasta on puhuttu jo kauan ja Loviisan kunnanvaltuustossa on käsitelty jo seitsemättäkin ydinvoimalaa. Mitä tässä enää voi sanoa... pienet piirit yrittävät tehdä kauaskantoisia päätöksiä kaikessa hiljaisuudessa. Oikeistolaisella ilmastonmuutos- ja ydinvoimapropagandalla on saatu osa kansasta vakuuttuneiksi, että ydinvoima on toistaiseksi ainoa ratkaisukeino, mutta eipä ole edes pohdittu kunnolla muita vaihtoehtoja.

Kohta onkin aika suunnata kohti Hankoa ja Bengtsårin saarta. Taidamme saada nauttia leirillä mukavista kesäsäistä :) Askartelin tänään hienon Itämeri 36 -pelin valmiiksi. Toivottavasti sille on käyttöä leirin jälkeenkin. Luontokerhoissa tai lasten leireillä sitä ei voi käyttää, sillä se on liian haastava. Saa nähdä, miten yliopistotason opiskelijat selviävät keksimistäni kysymyksistä. Tosin tein niistä kuitenkin kohtuullisen helppoja, sillä kaikkien perustieto ei ole samalla tasolla kuin minun. Jatkossa pitää sitten varmaan pyytää kavereita pelaamaan sitä, että sille tulee käyttöä. Siinä olisikin ihmisille ihmettelemistä, kun juoksentelisimme ympäri metsää nauraen ja huudellen. Voi tosin olla, etten saa kovin montaa kaveria innostumaan siitä - ainakaan selvinpäin. Luontoliittolaiset toki innostuvat ;)