Eilisilta oli ehdottomasti reissun paras. En lahtenytkaan juhliin, vaan jain hostellille istumaan. Menin hostellin baarissa kahden miehen poytaan ja loppujen lopuksi seurueessamme oli lisakseni kanadalainen, saksalainen, uusi-seelantilainen ja kaksi australialaista. Ikahaitari oli 22-51 v. ja kaikki ovat matkalla yksin. Saksalainen Sebastian on ammattikokki ja loihti meille hienon illallisen. Ilta kului mukavasti jutellessa ja paikallista Ottakringer-olutta juodessa. Vanhemmat kantoivat sita poytaan meille nuoremmille estelyista huolimatta. Sebastian on matkaillut nyt kolme vuotta eri puolilla maailmaa ja kertoi huimia tarinoita esim. rajan ylityksista Kaakkois-Aasiassa.

Suosittelen todellakin tata Ruthensteiner-hostellia kaikille! Taalla on hieno sisapihapuutarha ja grillipaikka seka mukava keittio, ruokasali ja baari. Henkilokuntakin on todella mukavaa. Tosin vieressa asuu vanha mummo, joka eilen illallakin soitti hostellille, etta kutsuu poliisit, jos emme ole puutarhassa hiljempaa.

Tanaan kavin aamulla katsomassa Karlsplatzin ja kavin vanhassa kaupungissa kahvilla. Wienissa ei loppujen lopuksi ole kovin paljon nahtavaa, kun en viitsi enaa maksaa sisaanpaasymaksuja museoihin, palatseihin tms.

730419.jpg

730421.jpg

Seuraavaksi menen laittamaan ruokaa ja sitten suuntaan vihreiden puoluetoimistolle, joka on melko lahella hostelliani. Iltaa vietamme tanaan taas samalla porukalla ja tanaan Sebastian valmistaa uuniperunoita ja tofua, nam.

Matkasuunnitelmani ovat nyt muuttuneet loppumatkan osalta, mika ei loppujen lopuksi tullut yllatyksena. En tieda, missa vaiheessa suuntaan Amsterdamiin. Kanadalainen Mike olisi siella todennakoisesti silloin, kun minun oli tarkoitus menna sinne, mutta muista syista saatan menna vasta myohemmin. Miken naan joka tapauksessa, kun han tulee Suomeen :)