Luontokerho Rantakäärmeet suuntasi keskiviikkona vierailulle Lönnrotinkadun kierrätyskeskukseen. Siellä ympäristökoulun opettaja kertoi lapsille mm. kaatopaikoista ja kierrätyksestä. Voi, miten palkitsevaa olikaan kuulla, kun kerholaiset kertoivat, miten pitää kierrättää ja puhuivat ilmastonmuutoksesta. Jotain on mennyt perille! Ratikkamatkalla takaisinpäin paloi kyllä käämit, kun yksi koulukiusaajaksi kehkeytynyt poika pääsi taas vauhtiin.

1372477.jpg

Kerholaiset katselevat kuvia kaatopaikalta ja innokkaina viittailivat ja vastailivat kysymyksiin.

1372486.jpg

Vanhan kaatopaikan arkeologissa kaivauksissa löydettiin mm. maatumaton kurkku. Lapset tutkiskelevat kuvia maatumattomista jätteistä.

1372490.jpg

Tämä puu sai koko kierrätyskeskuksessa ehdottomasti eniten lasten huomiota.

1372496.jpg

Puun omenat sisälsivät ajatuksia herättäviä lauseita.

Tuli kyllä taas itsellekin mietittävää ja ympäristöystävällisiin elintapoihin haluaa panostaa entistä enemmän. Tänään yksi työkaverinikin alkoi puhua siitä, miten hänen kohtaamansa nuoret olivat miettineet sitä, miten mielisairas yhteiskuntamme on. Olimme siitä ehdottomasti samaa mieltä. Yhteiskuntamme on itsekäs, pahoinvoiva ja mielisairas! Hetkessä eläminen unohdetaan. Maailman ja elämän ihmetteleminen unohdetaan. Luonnon kauneuden ja rauhan ainutlaatuisuutta ei pysähdytä arvostamaan ja rakastamaan. Kokemuksia ei muisteta arvostaa omistamisen pauloilta.

"Materialismi kaivaa onnelle yksitoikkoisuuden hautaa."