Viikonloppu oli harvinaisen täynnä lasten kanssa puuhailua. Perjantaina kävin pitkästä aikaa kylässä kummillani ja päädyin siellä tietysti leikkimään hänen 4-vuotiaan tyttärensä kanssa. Siltä pikkuneidiltä ei meinannut aina saada edes suunvuoroa, kun hän esitteli lelujaan ja kertoi sattuneita juttuja.

Lauantaina meillä oli töissä sadonkorjuujuhla. Porukkaa ei käynyt kovin paljon, mutta kävijät pitivät kovasti tarjolla olevasta puuhasta. Olimme järjestäneet rastiradan, ja itse pidin tuoksucoctailrastia. Opetin lapset ja vanhemmat tekemään tuoksucoctailin luonnon antimista, ja monet yllättyivätkin todella siitä, miten voimakkaita tuoksuja ympäriltämme löytyy jatkuvasti. Lapset myös mm. heittivät perunaa kilpaa Topi-nallen kanssa.

872216.jpg

872223.jpg

Sunnuntai menikin sitten kummipoikani 8-vuotissynttäreillä. Olin lupautunut ottamaan vastuun hänen kaverisynttäreistään... huhhuh, mikä meno! Kun puolet poikaporukasta oli paikalle, alkoi jo paini ja äänentaso nousi pilviin. 12 pojassa oli todella hallitsemista ja piti jatkuvasti muistuttaa, ettei toisia saa potkia tai ettei tarvitse huutaa. Itse sen sijaan jouduin pari kertaa karjaisemaan, jotta ääneni kuului lasten möykän yli.

872187.jpg

Synttäreiden ohjelmassa oli mm. omenansyöntikilpailu.

872191.jpg

Päivänsankari karkasi välillä pöydän alle piiloon. Muutenkin Jasper oli oudon rauhallinen. Olen tottunut siihen, että hän on se hankala tapaus ja päällepäsmäri, mutta nyt kun suurin osa pojista leikki olohuoneessa riehakkaasti, Jasper yllätti ja sulkeutui parin kaverinsa kanssa huoneeseensa kokoamaan legoautoa.

872202.jpg

Rasavilli poikajoukko lähes kokonaisuudessaan. Kun pojat lähtivät ja sukulaiset tulivat tilalle, oli oudon hiljaista :)

Huomenna alkaakin kiireinen viikko, kun pitää viikon aikana hoitaa työt, Animalian häkkitempaus ja leiri sekä työ- ja Animalia-koulutuksia.