Viikonloppu hujahti puoluekokouksessa Mikkelissä. Tuttuja oli taas koolla eri puolilta Suomea ja viikonloppu oli mukava, vaikkei kokoukseen henkilövalintojen puuttuessa liittynyt suuria intohimoja. Vinolaiset olivat taas kerran aktiivisia puheenpitäjiä ja muutosesitysten tekijöitä. Viikonlopun aikana käsiteltiin mm. Vihreiden ikääntymispoliittinen ohjelma, aloitteita ja perustuslakikannanotto. Poliittisessa keskustelussa ruodittiin mm. hallitusyhteistyötä, ympäristö- ja energiapolitiikkaa sekä lähestyviä kunnallisvaaleja. Näistä teemoista kirjoitan tarkemmin ViNOVan blogiin.

1571762.jpg

Oras puhuu, Jyrki Kasvi kuuntelee.

1571771.jpg

ViNO järjesti puoluekokouksen yhteydessä hyvin mediassakin läpimenneen homofobian vastaisen tempauksen. Kukitimme Mikkelin torilla Mannerheimin patsaan ja Jyrki Kasvi muistutti, ettei seksuaalinen suuntautuminen vähennä ihmisarvoa.

1571775.jpg

Ihmiset kokoontuivat kuuntelemaan Jyrkin puhetta.

1571778.jpg

Viikonlopun aikana äänestettiin mm. ikääntymispoliittisen ohjelman muutosesityksistä.

1571780.jpg

Vinolaisia Mikkelin keskustassa.

1571783.jpg

Jääkiekon seuraaminen on totista puuhaa. Menossa Suomi-Ruotsi ottelu ja voitto tuli! Pronssi maistui paremmalta kuin ehkä koskaan.

1571784.jpg

Sunnuntaina saimme kokoukseen vieraita Tansaniasta.

Kaiken kaikkiaan siis ihan onnistunut viikonloppu ja puoluekokous. Mediassa eniten huomiota sai kannanottomme presidentin vallan vähentämisestä.

Tänään vietimme vapaapäivää Sipoonkorvessa. Väsymys viikonlopun jäljiltä pysyi kurissa ja metsässä kului koko päivä aamusta alkuiltaan.

1571787.jpg

Lammen luona bongasimme useita lintulajeja, esimerkiksi telkän ja mustakurkku-uikun. Löysimme päivän aikana myös kuolleen hiiren, linnun munan kuoria, ketun ja metson jätöksiä yms. mielenkiintoista.

1571789.jpg

Jyrkänteiltä avautui hienoja maisemia.

1571792.jpg

Hiidenkirnukin löytyi ilman suurempia harhailuja ryteikköjen keskeltä. Tälle paikalle unohduimme istuskelemaan ja keskustelemaan mm. suomalaisten ja länsimaisten onnellisuudesta. Tai sen puutteesta, kun onni pyritään saavuttamaan väärillä tavoilla, jotka sitä todellisuudessa harvalle tuovat. Materiaa halutaan aina vain lisää, mutta harvalle se tarjoaa todellista vilpitöntä onnea. Elämä on suorittamista ja harva elää siten, kuin todella haluaisi. Tuumimmekin, että taidamme ilmoittaa töihin, ettemme tule tällä viikolla töihin, ja jäädä metsään nauttimaan onnen hetkistä. Ikävä kyllä tässä sitä nyt taas ollaan, mutta päivä oli kerrassaan onnistunut.