Joudun tunnustamaan, että olen totaalisesti koukussa toisen puolueen kansanedustajan kirjoituksiin. Eilen en malttanut mennä nukkumaan, kun ahmin Paavo Arhinmäen kirjaa Punavihreä sukupolvi. Vaikka usein luenkin vastaavanlaisia tekstejä, en ole aikoihin inspiroitunut niin paljon. Ajatukset graffiteista ja vapaasta kaupunkitilasta, tasa-arvosta ja nuorten vaikutusmahdollisuuksista kolahtivat täysillä. Stop töhryille -hanketta olen inhonnut Paavon lailla jo vuosia. Yleensä jonkin asian kieltäminen täysin vain pahentaa tilannetta. Miksei Suomessa hyväksytä laillisia katutaiteen paikkoja, kuten muualla Euroopassa? Intouduin katselemaan kesän reissukuvia ja matkakuume iski taas. Tässä yksi esimerkki Pariisista löytyneestä laillisesta katutaiteesta.

1266962.jpg

Punavihreä sukupolvi on innostava teos. Suosittelen sitä lämpimästi! Vassareita pidetään usein kaikkea vastustavana anarkistijoukkiona. Samalla olen kuullut vassareiden sanovan vihreitä kokoomuksen kätyreiksi. En ala nyt kuitenkaan ruotimaan sitä. Tänään oli Hesarissa juttu siitä, että ilmastotalkoot eivät ole mukavat, vaan niihin "joutuu" mukaan. Maailman parantaminen on usein rankkaa ja nähdään kaiken vastustamisena ja negatiivisena asenteena. Sen voi kuitenkin tehdä myös positiivisella asenteella. Paavon kirja käsittelee epäkohtia, mutta samalla innostaa toimimaan. Lauantaina koulutin luontokerhonohjaajia ja intouduin, kun huomasin koulutettavien innon ympäristökasvatukseen. Kävimme monia hedelmällisiä keskusteluja ja sovimme jo seuraavan tapaamisen. Näin maailmaa pitäisi parantaa! Olen selkeästi tehnyt viime aikoina oikeita valintoja elämässäni. Saan kiitosta tekemistäni asioista ja intoudun siten tekemään vain lisää. Tänään työkaverini sanoi, että olen saanut enemmän aikaan kuin viisi edeltäjääni yhteensä. Se lienee liitoittelua, mutta on silti tärkeää saada positiivista palautetta :) Ja tärkeää on myös antaa sitä! Monipuolinen vuorovaikutus on kaiken a ja o. Kuten kaupungintalon ryhmähuoneemme tietokoneen näytönsäästäjässä lukee: "Maailma pelastuu". Tosin jo ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskeltujen asioiden jälkeen on pakko todeta, ettei se kyllä tapahdu itsestään, vaan tuon tekstin voisi muokata muotoon "Pelastetaan maailma".

Olen viime päivien muutamina harvoina vapaahetkinä pakoillut hienosti opiskelua. Kotiseuturetkeily on oiva puuha pänttäämisen välttelyyn. Tässä esimerkkimaisema retkien varrelta.

1267009.jpg