Eilen aamulla siirryin Leenalta Anna-Riitalle, jonka kanssa kiertelin päivän paikkoja. Ensin kävimme Museum of Transportissa, joka osoittautui yllättävän kiinnostavaksi. Siellä oli kaikkea vanhoista raitiovaunuista lastenvaunuihin sekä maailman vanhin pyörä.

696787.jpg

Iltapäivällä kävelimme Glasgown keskustassa. Kävimme katsomassa mm. Tenement Housen ja Georges Squaren. Mukaan tarttui myös uudet housut... matkabudjetti on kohta kovilla, kun pieniä summia menee sinne tänne. Loppureissusta kantamista on varmaankin nykyistä enemmän.

696791.jpg

Eilen illalla kävimme katsomassa Shakespearen Kesäyön unen kasvitieteellisessä puutarhassa - lähes tulkoon kuin suomalaista kesäteatteria.

Tänään suuntasimme Paisleyhyn, jossa kävimme vanhassa luostarissa (ks. alla) sekä Museum & Art Galleriesissa, joka oli myöskin yllättävän kiinnostava. Siellä oli nähtävillä vanhoja mekkoja, taidetta, sodanaikaisia esineitä, muumio yms. Kyseessä oli siis poikkeuksellisen monipuolinen museo.

696796.jpg

Tullessamme takaisin Glasgowhun törmäsimme keskustan läpi kävellessämme moderniin asuun pukeutuneeseen säkkipillin soittajaan :D

696842.jpg

Paisleysta palaamisen jälkeen menimme Glasgown yliopistolle kierrokselle. Siellä oli juuri menossa valmistujaisjuhla. Näimme mm. yliopiston katedraalin ja harjoittelimme luennolla istumista vanhassa luentosalissa. Kävimme myös yliopiston museossa kauhistelemassa säilöttyjä elimiä ja sikiöitä, eri lajien siamilaisia kaksosia ja luita. Näytillä oli myös intian norsun luuranko ja dinosauruksen pää sekä paljon muuta. Sekin oli varsin kiinnostava museo.

696823.jpg

Loppujen lopuksi olen nyt siis käynyt jo yllättävän monessa museossa, vaikken ole erityinen museoiden ystävä. Täällä suurin osa museoista on kuitenkin ilmaisia, joten tämä olisi museoharrastajan unelmakohde. Nähtävyyksiin on kuitenkin uponnut tähän mennessä jo yli 30 puntaa. En ole toistaiseksi ehtinyt tutustua vierailemiini kaupunkeihin erityisen hyvin, mutta eipä se haittaa. Glasgowssa olen kulkenut lähinnä Leenan ja Arrin perässä, joten kaupungin hahmotuskykykään ei ole ihan parhaimmillaan. Käveltyä on silti tullut viime päivinä paljon. Huomenna lähden Lontooseen ja siellä saattaa jatkua sama tahti rahan käytön suhteen, mutta viimeistään Sveitsissä yritän rajoittaa rahan menoa, sillä vuoristossa vaeltelemisen sentään luulisi olevan ilmaista :D 

Huomisesta alkaen reissaan seuraavat kolme viikkoa yksin. Saa nähdä, mitä seikkailuja on edessä ja pettääkö suunnitelmat täydellisesti tai eksynkö matkalla. Tähän mennessä Skotlannissa on ollut kolme asiaa, jotka ovat aiheuttaneet minulle hämmennystä - vasemmanpuoleinen liikenne, sisäänpäin aukeavat ovet ja skottimurre :D

Kohta lähdemme käymään paikallisessa ruohonjuuressa ja menemme lähipubiin kuuntelemaan livemusaa.