Kuukauden poissaolo teki todella hyvää ja antoi voimia. Tekemättömät asiat eivät tunnu yhtä ylivoimaisilta kuin ennen lähtöä. Tosin tätä menoa voimat hiipuvat nopeasti. Vaikka kesälomat ovat edelleen menossa ja olen ollut Suomessa vasta viikon, alkavat järjestöhommat jo kasaantua. Aktiivit ovat lopen uupuneita, ja muutaman järjestön puheenjohtajana hommat kaatuvat viime kädessä minun niskaan. Animaliassa sentään päätimme, että karsimme kaiken ylimääräisen pois ja pyrimme ainoastaan saamaan kampanjamme kunnialla loppuun. Nyt on kuitenkin aika alkaa selvitellä kasaantuneita tehtäviä ja huomennakin hoidan todennäköisesti niin Animalian kuin vihreiden ja Luonto-Liiton hommia. Toivottavasti päivän päätteeksi tuntuu siltä, että olen saanut jotain aikaankin.

Tulin eilen vanhempieni luokse, sillä en ollut paluuni jälkeen nähnyt kuin äitini. Tämä päivä kului lähinnä koirien kanssa ja kävin myös moikkaamassa kummityttöäni ja vuoden vanhaa serkkuani, joka oli reissuni aikana oppinut kävelemään. Nyt hän juoksenteli jo ympäri pihaa. Sukulaiseni hämmestelivät yhtä paljon kuin minä sitä, että kanadalainen Brian tiesi setäni. Kun hän Prahassa kysyi sukunimeäni ja kerroin sen, hän totesi, että ai niin kuin se rallikuski. Tuijotin häntä hetken suu auki ja kummastelin sitten, miten hän voi tietää setäni, joka ajoi kymmenen vuotta sitten rallia lähinnä Suomessa. Eikä kyseessä voi olla kukaan muu kuin setäni. Ihmettelen edelleen, miten hän voi tietää setäni, jonka Suomessakin tietävät vain ihmiset, jotka ovat seuranneet rallia hieman enemmän. Vanhempani muuttavat muuten joulun alla sivukylälle sellaisen tien varteen, joka on pari kertaa vuodessa rallipätkä. Suku on varmaan riemuissaan :D Katselin tänään netistä talomme myynti-ilmoitusta. Kun vanhempani jokin aika sitten kysyivät mielipidettäni muutosta, en osannut sanoa mitään. Molemmissa taloissa on hyvät ja huonot puolensa. Nyt kun katselin netistä kuvia, tuli haikea fiilis. Lähes kaikki lapsuus- ja nuoruusmuistoni ovat ajalta, jolloin olemme asuneet tässä talossa. Kohta en voi enää vierailla vanhempieni luona talossa, jossa olisin itse asunut.

Tutustuin eilen netissä World-Wide Opportunities on Organic Farmsin sivuihin. Kuulin niistä tsekkiläiseltä tytöltä, mutta muistin vasta nyt perehtyä niihin. Sivuston kautta voi lähteä vapaaehtoistöihin luomutiloille ympäri maailmaa. Löysin heti muutaman kiinnostavan kohteen mm. Perusta ja Tansaniasta. Koko ajan löytyy lisää mahdollisuuksia, mitä voisin tehdä valmistumiseni jälkeen. Joudun varmaan tekemään keväällä äkkipäätöksen, minne lähden, koska niin moni vaihtoehto tuntuu houkuttelevalta.