Kunnallisvaaliehdokkaiden keski-ikä on näissä vaaleissa 48 vuotta. Ehdokashankinnan aikaan puolueet kehuivat panostavansa nuorten ehdokkaiden hankintaan, mutta tulos on silti tämä. Olisi mukava tietää eri puolueiden taustoja, onko nuoria ehdokkaita todella etsitty. Vihreissä tätä työtä ainakin tehtiin ja esimerkiksi Helsingissä Vihreillä onkin noin 30 nuorta ehdokasta. Meillä Vantaalla sen sijaan on huonompi tilanne. Nuoria tahdottiin ehdolle, mutta siihen ei panostettu tarpeeksi.

Jos nuori tahtoo äänestää tietyn puolueen nuorta, ei hänellä monissa kaupungeissa ole kovin montaa vaihtoehtoa. Ehdokkaissa tulisikin olla kaikki ikäryhmät edustettuina oikeassa suhteessa, jotta demokratia toimisi kunnolla. Kenties näin saataisiin nuoria vaaleissa läpikin ja nuoria myös kertomaan, miten nuoriin pitäisi panostaa. Ajat muuttuvat, joten eläkeläinen ei välttämättä osaa valtuustossa ajaa nuorten asiaa aivan, kuten nuoret toivoisivat. Nuoria on kuitenkin vaikea saada ehdolle, jos kukaan ei todella rohkaise eikä omaa kokemusta ole.

Valtuustoissa istuu myös samoja päättäjiä vuosikymmenestä toiseen. Olisikohan aika muuttaa jotain. Jos päätöksenteko ei tyydytä, niin äänestetään uutta verta kehiin! Vantaalla uusiutuminen olisi todella tarpeen.