Huolimatta kesästä on moni asia mietityttänyt ja ottanut päähän. Ensinnäkin olen taas jo viikkoja kironnut ympäristöministerimme ympäristövastaisuutta. Hän kun on ilmoittanut, ettei Kollajan altaan rakentaminen ole pois suljettua ja että jotenkin on löydettävä keinot vesivoiman lisäämiseen. Kollajan rakentaminen vaatisi kuitenkin muutoksia koskiensuojelulakiin. Jopa Vuotoskin on nostettu taas keskusteluun. Samoista asioista vänkääminen jatkuu aina vaan.  

EM-futista seuratessa puolestaan mietin tasa-arvoa, joka onkin ajankohtainen aihe, sillä nyt vietetään Helsinki Pride –viikkoa. Vaikka tasa-arvo toteutuu Suomessa jo melko hyvin, kuvastuvat vanhat rakenteet esimerkiksi urheilun kautta. Koko kansan seuraamat urheilulajit ovat poikkeuksetta miesvaltaisia. Naisten futiksesta tai jääkiekosta puhutaan vain ohimennen, jos niissä sattuu tulemaan kansainvälistä menestystä. Jos menestystä ei tule, kukaan ei niitä seuraa, kuten miesten puolta. Ainoastaan uinti ja hiihto tuntuvat olevat sellaiset lajit, joissa seurataan suht koht tasaisesti sekä miesten että naisten puolta. Perinteisiä naisten lajeja, kuten voimistelua, kansasta seuraa vain pieni murto-osa. Kyllä kismittää silloinkin, kun katsoo futispelejä ja omaa futisjalkaa alkaa kolottaa, mutta naisista ei yleensä saa peliseuraa. Onneksi pääsin leireillä purkamaan pahimman futiksen peluutarpeeni.

Kesälomien myötä Suomen terveydenhuollon huono tila ja sijaisten puute on taas ollut tapetilla. Muutenkin on tullut sitä miettiä, paitsi että se oli itselle ja läheisille ajankohtainen alkuvuonna, niin nyt ystävien kautta. En välttämättä halua tietää, kuinka yleisiä syövät ovat, kun oma sukupolveni vanhenee. Jo nyt ystäväpiirissäni on aivan liikaa syöpä- ja syövän esiastetapauksia. Silti edessä on vain hoito- ja leikkausjonot.

Nyt aion kuitenkin nauttia lomasta tänään alkavasta lomasta. Kummasti olen jo ehtinyt viiden viikon lomani buukata täyteen reissuja, vaikka ajattelinkin ottaa rauhallisesti. Toisaalta, nyt voin nauttia olostani mitä erilaisimmissa paikoissa. Sitä paitsi on maailmassa hyviäkin asioita. Eilen hämmästyin taas kerran löytäessäni Vantaalta aivan ihanan lehdon niittyineen ja koskineen. Kun vain vaivautuu tutustumaan kotiseutunsa eri kolkkiin, niin voi löytää ihmeitä. Jotain hyvää ihmiset sentään ovat ymmärtäneet säilyttää.