Kirjottelenpa nyt taas tanne. Alunperin oli tarkoitus pitaa muutakin matkapaivakirjaa kuin kirjoitella tanne blogiin. Mutta kun kirjoittelen tanne, niin en jaksa enaa kirjoittaa samoja juttuja omaan matkapaivakirjaani, joten totesin, etta parempi kirjoittaa vain tanne. Kirjoittelen nyt siis suunniteltua useammin, lukekoon ken jaksaa.

Lontoossa lyodettiin perjantaina kaksi autopommia, kuten moni varmasti tietaa. Onneksi luin niista vasta eilen kierrettyani kaikki pahimmat turistirysat. Pridessakin ajateltiin olevan terroriuhka, mutta onneksi siella ei sattunut mitaan. Nyt joka paikassa parveilee poliiseja ja laukut tarkastetaan, kun menee museoon. Katukuvassa ei kuitenkaan muuten nay hataantymisen tai pelon merkkeja. Ihmisia riittaa liikenteessa vaikka kuinka paljon ja turistit parveilevat kuten ennenkin. Turha on itsekaan alkaa liikoja pelata, silla jos jotain sattuu, niin ei sille voi mitaan. En kuitenkaan aio lukittautua hostellihuoneeseen loppuajakseni Lontoossa.

Tanaan lahdin aamulla kavelemaan Kensington Gardensin lapi kohti Westminster Abbeyta. Hyde Parkissa pysahdyin aamukahville Dianan muistolahteen luona. Samalla totesin, etta olenkin lahempana Science ja Natural history museoita kuin Westminsteria, joten suuntasin ensin museoihin. Namakin museot osoittautuivat aivan loistaviksi. Vastaavista joutuisi Suomessa varmasti pulittamaan 15 euron paasymaksun, mutta taalla ne olivat siis ilmaisia. Molemmissa kasiteltiin kaiken muun ohella energiankulutusta ja ilmastonmuutosta ja sivuttiin muitakin ymparistoongelmia. Lontoossa on myos kaduilla mainoksia, joissa vedotaan jatteen vahentamiseen ja kierrattamiseen, mika onkin taalla Suomeen verrattuna viela alkutekijoissaan. Hyva kuitenkin, etta tallaista valistusta on jatkuvasti saatavilla ja tuntuu, etta ongelmat nostetaan julkisuuteen viela enemman kuin Suomessa. Noh, museoissa oli muutakin kiinnostavaa. Science museumissa oli nayttelyt mm. energiantuotannosta, avaruustutkimuksesta ja maataloudesta. Natural history museumissa sain puolestaan mm. hyvaa geologian kertausta, kun siella oli kaikki maapallon synnysta sen toimintaan ja mineraaleihin. Paasin myos kokeilemaan simulaattorissa, milta maanjaristys tuntuu.

Museoiden jalkeen suuntasin sitten Westminster Abbeyhyn. Matkalle osui Suomen suurlahetysto ja Westminsterin katedraali. Nain myos parlamenttitalon ja Big Penin. Niiden jalkeen suuntasin China Towniin pain, mutta heti Parlamentary Council Officen kohdalla tuli lyhyt stoppi, kun ajoitukseni osui taas kerran nappiin ja paasin seuraamaan vahdin vaihtoa. Buckinghamin palatsille en viitsi sita menna katsomaan, silla siella olisi vastassa suuri ihmismassa.

714637.jpg

Seuraavaksi menin hetkeksi istuskelemaan puistoon ja sitten China Towniin syomaan. Sitten kavelinkin hitaasti takaisin hostellille.

Olen voinut rapsia valokuvia oikein olan takaa, silla sain Leenalta neljan gigan muistikortin, joka ei kay hanen kameraansa. Onkin siis todella tullut otettua kuvia :D Reissuuni on nyt sisaltynyt lukuisia museoita ja kirkkoja, vaikka lahtiessa suunnitelmissa oli, etten juurikaan kavisi niissa. Ne ovat kuitenkin olleet mukavia ainakin toistaiseksi. Tanaankin tuli tehtya yhdeksan tunnin retki, mutta paiva ei ollut niin raskas kuin eilen, silla pysahtelin enemman. Nyt lahden viela kavelylle puistoon ja seuraamaan Lontoon iltaa.