Villa Pumpulissa käytiin tänä aamuna neuvottelut valtaajien, Vantaan kaupungin edustajien ja muiden yhteistyötahojen kesken. Yleinen linjaus tuntuu olevan, että talo voidaan vuokrata Velmulle nuorisotoimintaa varten, mutta bänditiloja tai asumista talossa ei suvaita.

Neuvotteluissa käytiin keskustelua myös talon todellisesta kunnosta. Talo on kunnostettu keväällä 2006 steinerpäiväkodin toimesta, mutta kaupungin tiukkojen määräysten takia heidän oli kuitenkin lopetettava toimintansa talossa, minkä jälkeen se on ollut tyhjänä ja kylmillään. Närää neuvottelukumppanien välillä aiheuttaa nyt myös tilakeskuksen yleinen asenne, jonka takia taloa ei tarjottu muille käyttöön. 

Esitys Villa Pumpulin vuokraamisesta Velmulle kulkee nyt nuorisopalvelujen ja tilakeskuksen kautta todennäköisesti kaupunginhallitukselle asti. Varmaa ei ole vielä mikään ennen kuin nimet ovat vuokrasopimuksessa. Nyt toivotaan, että neuvotteluissa olleet myönteisesti suhtautuneet kaupungin edustajat vievät todella asiaa eteenpäin. Perjantaina katkaistu sähkö sentään kytketään takaisin päälle. Suuri kiitos valtaajille hyvästä työstä ja loistavasta asenteesta nuorten päihteettömän, omaehtoisen toiminnan puolesta!