Viime päivien paha olo alkoi purkautua yllättävällä tavalla - siivoamalla. Siivosin asuntoni paremmin kuin aikoihin. Kävin läpi paperipinoja, jotka ovat odottaneet selvittämistä kuukausia. Siivoamisen jälkeen oli ainakin sellainen olo, että oli saanut jotain aikaan, vaikkei fiilikset muuten merkittävästä kohentuneet. Järjestöhommatkin ovat edenneet jonkin verran, muttei merkittävästi. Tänään on syyskauden ensimmäinen VaVin hallituksen kokous eli paluu arkeen alkaa vähitellen todenteolla. Nyt päivällä minulla olisi loistavasti aikaa litteroida graduaineistoa, mutta arvatkaa vain, kiinnostaako yhtään. Sitä paitsi kun on loistava sää, niin pitäisi keksiä jotain mukavaa tekemistä eikä vain istua sisällä. Joka tapauksessa joudun tänään valmistelemaan ainakin yhden luennon viikonlopun Itämeri-leiriä varten ja sitä en voi ainakaan kokonaan tehdä ulkona istuessa. Voisin oikeastaan jo tänään pakata leirikamatkin rinkkaan, niin ei tarvitse miettiä niitä huomenna tai perjantaina juuri ennen lähtöä. Kavereita ei varmaan kannata tänään edes pyytää lähtemään mihinkään, sillä viime päivinä olen yrittänyt sitä ja kaikki ovat aivan liian kiireisiä tekemään mitään ex tempore. Niin olen usein minäkin, mutta tällä hetkellä olisi aikaa ja reilin jälkeen en ole vielä sopeutunut siihen, etten ole koko ajan menossa ja siksi haluisin nyt jatkuvasti jotain sosiaalista tekemistä.

Sain vihdoin laitettua interrail-kuviakin nettiin. En jaksannut kuitenkaan pakata kuvia pienempään kokoon ja ohjelma hyväksyi vain alle kahden megan kuvat, joten en saanut kaikkia haluamiani kuvia ladattua. Nettinikin toimii taas kotona. Yhteys oli katki lauantaista eilisiltaan, ja sain huomata, kuinka riippuvainen nykyisin on netistä. Monet järjestökokoukset sovitaan usein viime tingassa sähköpostitse, joten olisi oltava netin ääressä. En myöskään voinut valmistella leiriohjelmaa, sillä en voinut hakea netistä tietoa, ja laskujen maksaminenkin sai odottaa.

On muuten uskomatonta, miten monet allergiani ovat helpottaneet sen jälkeen, kun vuosi sitten löysäsin huomattavasti opiskelutahtia ja stressi helpotti. Ennen en voinut syödä kuin muutaman palollisen tuoreita herneitä, kun huulet jo turposivat. Eilen popsin herneitä yli litran ilman oireita :) Myös atooppinen ihoni on ollut paremmassa kunnossa kuin vuosiin. Siihen tosin vaikuttaa myös se, että muutin betonikerrostalosta puiseen rivitaloon. Vanhempieni talo meni muuten yllätysnopeasti kaupaksi - vain viikossa. Vähitellen alkaa siis tavaroiden läpikäyminen ja pakkaaminen.

Päätin vihdoin aloittaa joogan harrastamisen kotona. En pysty sitoutumaan mihinkään viikottaiseen, tiettyyn aikaan olevaan ohjattuun joogaan, joten ostin DVD:n ja alan omatoimiseksi, heh. Tekee toivottavasti hyvää sekä henkisesti että fyysisesti.

Tässä muuten vielä yksi kuva Amsterdamista. Se on otettu kännykän vastaväritoiminnolla.

805802.jpg

Voihan vitsi, unohdin ottaa tofun pakastimesta sulamaan herätessäni. Joudun siis sulattelemaan sitä mikrossa, että saan ruoan ajoissa valmiiksi.