Voi että haluaisin vain juoda ison kupin lämmintä teetä ja kaatua sen jälkeen sänkyyn nukkumaan. Ei kuitenkaan voi vielä, sillä pitää hoitaa huomiseksi muutama juttu.

Olin viikonlopun Animalian leirillä ja siellä oli ajoittain melko hulvaton meno. Paikalla oli 14 ulkomaalaista Virosta, Latviasta, Liettuasta, Puolasta ja Venäjältä sekä lisäksi reilu 20 suomalaista ympäri maata. Ulkomaalaiset olivat saapuneet Suomeen jo tiistaina, mutta me suomalaiset aktiivit pääsimme tutustumaan heihin vasta nyt viikonloppuna. Tosin tutustuminen jäi loppujen lopuksi melko vähiin, sillä illalla monet lähtivät väsyneinä aikaisin nukkumaan, kun me olisimme vielä halunneet jotain yhteistä. Viikonloppuun sisältyi mm. neuvottelutaitojen sekä lehdistötiedotteen ja mielipidekirjoituksen kirjoittamisen opettelua, paneelikeskustelu ja kansainvälisen sekä Suomen alueosastotoiminnan kehittämisen suunnittelua.

888151.jpg

888160.jpg

Paneelikeskusteluun siitä, pitäisikö ruokakaupan myydä vain luomukananmunia, osallistuivat häkkikananmunien tuottaja, kaupan omistaja, eläinsuojelujärjestön edustaja, vegaani, kuluttajien edustaja sekä luomukananmunien tuottaja. Yleisöllä ainakin oli ratkiriemukasta hienojen roolisuoritusten ansiosta :)

Hytisimme viikonlopun kylmyydestä Vallitun leirikeskuksessa, ja vaikka yövyimme mökeissä, niin monilla oli öisin kylmä, sillä mökeissä ei ollut lämmitystä. Viime vuodesta viisastuneena olin ottanut mukaan lämpimiä vaatteita. Oli myös mukavaa olla metsän keskellä ja ihailla syksyn värejä.

888148.jpg

888156.jpg

Iltaisin huomasi, kuinka rankka ja väsyttävä viikko minulla oli takana. Perjantaina olisin voinut mennä nukkumaan heti, kun pääsimme Kangasalle. Kymmenen aikoihin illalla kikattelimme jo hervottomasti ilman mitään syytä. Lauantai-iltana sama uudestaan... lauantaina katsoimme illalla elokuvan Jokapäiväinen leipämme (Unser täglich Brot). Se sai taas ajattelemaan, kuinka sairasta eläintuotanto on ja kuinka sairaita ihmiset ovat. Toisaalta se sai myös ajattelemaan kasvintuotannon ongelmia. Olimme kuitenkin niin väsyneitä, että vain nauroimme, kun kananpojat lensivät liukuhihnalta koriin kuin tennispallot. Taidetaan siis mekin olla pahasti päästämme vialla. Nokkien katkaisu ja porsaiden kastrointi saivat kuitenkin meidät voimaan todella pahoin. Olimme juuri ahmineet vatsamme täyteen Innan mahtavia ruokia, jotka sitten meinasivatkin tulla ylös. Innan ruoat olivatkin taas yksi leirin kohokohdista. Nyt pitääkin sitten paastota ensi viikko.

Eilen nukkumaan mennessä meidän oli pakko laittaa mökkimme ovi lukkoon, sillä tyttöjoukossamme alkoi taas sellaiset kauhutarinat, että muuten emme olisi uskaltaneet nukkua. Kukaan ei lähtenyt keskellä yötä vessaankaan yksin, kuten edellisenä yönä, heh. Tänään karkasimme muutaman hengen porukalla leiriltä hieman ennen sen loppua, sillä halusimme kotiin nukkumaan. Itsellänikin on taas ensi viikolla kuta kuinkin samanlainen rumba edessä kuin tällä viikolla, joten tänään on pakko mennä ajoissa nukkumaan, jotta saisin univelkoja pois.

888162.jpg

Väsyneitä leiriläisiä.

Perjantain Vihreässä Langassa oli muuten juttu Facebookista. "Poliitikot rynnivät Facebookiin - Demarit hakevat nostetta, vihreät ovat jo veteraaneja.- - Maailmalla Facebookin on väitetty jo haittaavan kansantaloutta, kun toimistotyöläiset surffaavat netissä työnteon sijaan." Niinkö ;)